Ретро курабийки с парченца мармалад

04/07/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6502555823
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо196
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • захар - ½ ч.ч.
  • яйца - 2 бр. домашни
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • захар - за ръсене върху курабийки
  • брашно - около 4 ч.ч
  • мармалад - 200 г (на килограм)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме мармалада на кубченца с нож. Пресяваме брашното и го слагаме в съд. В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме с лъжичка и оставяме да шупне.

След като е шупнало и се е надигнало е готово. В купа слагаме яйцата и ги разбиваме с вилица.

Прибавяме киселото мляко със содата и олиото и пак разбиваме много добре. Постепенно към течните съставки прибавяме от брашното, докато стане гладко тесто.

Прехвърляме тестото и доомесваме върху плот, който сме набрашнили леко. От тестото си откъсваме малко парче и го разстиламе с ръка в дланта си, така че да заприлича на питчица. Вътре слагаме парченца от мармалада. Оформяме на топка. Същото правим докато свърши тестото. Слагаме парче хартия за печене в тавата фурната.

Подреждаме всички топчета с пълнеж от парченца мармалад на малко разстояние едно от друго. За да ни е по-лесно оформяме топчетата тесто с намазнени с олио ръце при необходимост. Не трябва тестото да е твърдо, а меко и пухкаво.

Поръсваме курабийките със захар и печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Да ви е сладко! От количеството се получават 40-50 бр.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар