Пълнени пържоли на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пълнени пържоли на скара1 / 2
12/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ще се опитаме да ви обясним колко са вкусни тези пържоли с една дума - мммммм"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 по - дебели, котлети
  • сол
  • черен пипер
  • стафиди - 2 с.л. големи
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съвсем леко начукайте свинските котлети. С малък и остър нож направете прорез отстрани в месото, прокарайте пръст и оформете джобчетата.

Добре посолете и поръсете с черен пипер месото. В хаванче счукайте чесъна с малко сол, като доливате на съвсем тънка струйка при непрекъснато чукане олио - трябва да се получи гладка каша. Добавете стафидите и продължавайте да смилате с чукчето, а накрая добавете и меда, коняка, соевия сос и малко скълцан магданоз.

Щом се получи хомогенна смес, която не е задължително да е съвсем фино смляна, напълнете я в пържолите, като слагате по лъжица и вкарвате с пръсти. Намажете готовите пържоли обилно с олио и ги сложете да се изпекат на скара с дървени въглища. Обръщайте ги често, за да се запекат равномерно.

Икзлючително вкусни пържоли!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дидо
Дидо
мдааа вкусничко !!!
18.05.2014 11:49
1
geri
geri
бляк
05.09.2013 19:03
1
1