Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Най-бързия пай със сирена

Най-бързия пай със сирена

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Най-бързия пай със сирена
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 4
04/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Страхотен пай с бутер тесто, който всеки може да приготви - от майстор готвач до напълно начинаещ"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 опаковка охладено (275гр.)
  • яйца - 3 бр.
  • сирена - 450 г микс (бри или камембер, синьо сирене, чедър или друго твърдо сирене)
  • готварска сметана - 200 мл
  • прошуто - 100 г или шварцвалдска шунка (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обожавам кишове и солени пайове. В забързаното ежедневие рядко намираме време да забъркаме тесто, дори и лесното маслено тесто и затова ще ви покажа моят бърз солен пай, за който използвам готово бутер тесто.

Задължително за него е да използваме поне 3 вида сирена - меко, твърдо и синьо, като видовете и пропорциите може да комбинирате по свой избор.

Леко с ръце разтегляме тестото. Налагаме върху него формата за пай, която ще използваме, и изрязваме малко по-широк от мярката кръг. Намаляваме добре тавичката и поръсваме с брашно, като хубаво изтръскваме излишното. Така паят ни ще се отлепи с лекота.

Поставяме тестото във формата и хубаво притискаме по краищата. Правим няколко набождания с вилица, за да може да излиза въздухът при печене.

Печем тестото на предварително загрята фурна (220 градуса) за около 10 минути, за да хване лек загар и малко да се надигне. Изваждаме и оставяме за минута-две докато спадне.

Разбиваме яйцата и добавяме към тях настъргани по-твърдите сирена и натрошени или нарязани на ситно по-меките. Добавяме сметаната и разбъркваме до хомогенна смес.

Изливаме сместа върху тестото. Тук е моментът, ако желаете да добавите и шунка, прошуто. Печем на 180 градуса за около 30-35 минути докато покафенее.

Поднасяме паят ненапълно изстинал, а ако го сервирате на другия ден, затоплете предварително за 20-30 секунди в микровълнова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: