четвъртък, 27 ноември

Сос с вино за печено месо

Публикувана от:
Видяно: 27 954 пъти
Националност: Балканска Кухня
Категория: Сосове
Рецепта за Сос с вино за печено месо
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции1 л

Необходими Продукти

  • сок - 500 г от печено месо
  • бульон - 600 г или вода
  • червено вино - 100 г
  • брашно - 50 г
  • черен пипер - 5 г млян или на вкус

Приготвяне на Сос с вино за печено месо

В сос, получен при печене на месо (свинско, телешко, агнешко), се запържва пресятото брашно, докато получи кафяв цвят.

Сместа се залива с червено вино и бульон или топла вода.

Прибавят се подправки и се вари на тих огън за около 1 час.

След това сосът се прецежда и се поднася с печено свинско, телешко и агнешко.

3.6 от 15 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и уникална рецепта за Сос с вино за печено месо. Намери ли това, което търсиш? Виж другите ни категории за Сос с вино за печено месо. Изпробвани рецепти от местната и чужда кухня. Препоръки как да приготвим Сос с вино за печено месо в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.