Сос с вино за печено месо

13/02/2013
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции1 л
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо39 570
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3,2 от 5

Необходими Съставки

  • сок - 500 г от печено месо
  • бульон - 600 г или вода
  • червено вино - 100 г
  • брашно - 50 г
  • черен пипер - 5 г млян или на вкус

Приготвяне на Сос с вино за печено месо

В сос, получен при печене на месо (свинско, телешко, агнешко), се запържва пресятото брашно, докато получи кафяв цвят.

Сместа се залива с червено вино и бульон или топла вода.

Прибавят се подправки и се вари на тих огън за около 1 час.

След това сосът се прецежда и се поднася с печено свинско, телешко и агнешко.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.2
Общо 21 гласували
5 7
4 3
3 3
2 3
1 5
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и уникална рецепта за Сос с вино за печено месо. Намери ли това, което търсиш? Виж другите ни категории за Сос с вино за печено месо. Изпробвани рецепти от местната и чужда кухня. Препоръки как да приготвим Сос с вино за печено месо в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.