Сос с вино за печено месо

от ДениНовак
13/02/2013
"Разкошен сос, който можете да поднесете към свинско, телешко и агнешко - ще направи месото още по-вкусно"
Приготвяне5 мин.
Готвене60 мин.
Общо65 мин.
Порции1 л
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо39 730
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3,2 от 5

Необходими Съставки

  • сок - 500 г от печено месо
  • бульон - 600 г или вода
  • червено вино - 100 г
  • брашно - 50 г
  • черен пипер - 5 г млян или на вкус

Приготвяне

В сос, получен при печене на месо (свинско, телешко, агнешко), се запържва пресятото брашно, докато получи кафяв цвят.

Сместа се залива с червено вино и бульон или топла вода.

Прибавят се подправки и се вари на тих огън за около 1 час.

След това сосът се прецежда и се поднася с печено свинско, телешко и агнешко.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 3
3 3
2 3
1 5
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с