Сос с вино за печено месо

13/02/2013
от ДениНовак
"Разкошен сос, който можете да поднесете към свинско, телешко и агнешко - ще направи месото още по-вкусно"
Приготвяне5 мин.
Готвене60 мин.
Общо65 мин.
Порции1 л
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41 264
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • сок - 500 г от печено месо
  • бульон - 600 г или вода
  • червено вино - 100 г
  • брашно - 50 г
  • черен пипер - 5 г млян или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сос, получен при печене на месо (свинско, телешко, агнешко), се запържва пресятото брашно, докато получи кафяв цвят.

Сместа се залива с червено вино и бульон или топла вода.

Прибавят се подправки и се вари на тих огън за около 1 час.

След това сосът се прецежда и се поднася с печено свинско, телешко и агнешко.подобни рецепти тук

5 8
4 4
3 4
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар