Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Задушен Заек»Заек със зеленчуци по рецепта на баба

Заек със зеленчуци по рецепта на баба

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Заек със зеленчуци по рецепта на баба
Снимка: Яница Николова
1 / 2
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Кулинарно предложение от кухнята на баба - Сочен заек със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр., питомен и почистен
  • олио
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • зелен лук - 3 стръка
  • чушки - 2 бр., зелени
  • чушки - 2 бр., червени
  • тиквички - 1 бр.
  • картофи - 2 бр., големи
  • чесън - 1 глава
  • домати - 4 бр., пресни или консерва
  • царевица - 1 кафена чаша, консерва
  • червен пипер - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 листа
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива и нарязва на парчета. Запържва се до зачервяване. После се прибавя лукът и се пържи 5 минути.

Прибавят се и другите почистени, измити и нарязани на средни по големина парчета зеленчуци. Добавя се червеният пипер и подправките, разбърква се добре.

Всичко се слага в гювеч или тава с алуминиево фолио, налива се виното и заекът се задушава на 180 градуса за около 2 часа.

* Ако ще се пече в гювеч, се слага в студена фурна и тогава се включва, за да не се спука съдът.

Заекът със зеленчуци по рецепта на баба е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: