Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Леко хрупкаво мезе за лятно питие

Леко хрупкаво мезе за лятно питие

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Леко хрупкаво мезе за лятно питие
Снимка: Зори
1 / 5
07/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Подходящи са за поднасяне като леко хрупкаво мезе към лятното питие - водка, мента, джин, мастика, узо, мартини и всякакви коктейли."

Необходими Продукти

  • моркови - 4 - 5 бр. по - едри и дълги
  • лимони - 3 бр.
  • сол - 1 к.л. готварска
  • хималайска сол - няколко щипки (или морска сол едросмляна)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се измиват старателно под течаща вода и се обелват. Нарязват се по дължина на пръчици, като солети.

Лимоните се натискат няколко пъти с въртеливи движения на ръцете върху гладка повърхност, за да пуснат повече сок.

След това се измиват и изстискват и към сока се добавя готварската сол. Разбърква се, докато солта се разтвори. Сместа се изсипва в продълговат дълбок съд, в който ще могат да се сложат легнали морковените солети.

Морковите се потапят в соления лимонов сок, разбъркват се и се оставят за 30 минути в хладилник. След като се овкусят се изваждат и се поръсват леко с едро смляна морска или хималайска сол.

Прехвърлят се изправени в коктейлни чашки, в които предварително сме разпределили соления лимов сок.

Така приготвените морковени солети са много вкусни и хрупкави - имат леко боров вкус заради лимоновия сок, полезни - заради наличието на витамините А, С и бета каротин, а също така запазват по-дълго цвета и свежестта си.

Подходящи са за поднасяне като леко хрупкаво мезе към лятното питие - водка, мента, джин, мастика, узо, мартини и всякакви коктейли.

Идеални са и за плажни партита!

Леко хрупкавото мезе за лятно питие е чудно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Армянова
Станислава Армянова
Наистина стават много вкусни! :)
04.07.2018 23:46
2
1
Покажи всички подкоментари
Яница Николова
Яница Николова
Супер!
04.07.2018 23:32
3
1
1
Покажи всички подкоментари