Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запечени фусили Формаджо

Запечени фусили Формаджо

Запечени фусили Формаджо
Снимка: Камелия Григорова
1 / 3
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Диетата може да почака, защото Фусили Формаджо са най-вкусни топли"

Необходими Продукти

  • фусили - 1/2 пакет (около 250 г)
  • пушено сирене - 5 - 6 резена
  • сирене - 50 - 70 г
  • синьо сирене - 30 - 40 г
  • сметана - 50 - 70 мл
  • кашкавал - 50 - 70 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме да варим фусилите във вряща вода със сол. Може да добавим и малко зехтин, за да не слепнат.

След като се сварят ги прехвърляме в съд за печене - може и гювече.

Прехвърлени вече в съда, който сме избрали за печене, почваме да добавяме пушеното сирене, синьото сирене, кравето сирене, заливаме със сметаната и настъргваме кашкавал.

Слагаме да се запекат за около 10 минути - до запичането на кашкавала. Сервираме топли.

Запечените фусили Формаджо са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: