Агнешко с лук и домати в гърне

04/07/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач192294241
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на едри парчета. Чесънът не се бели, слага се на скилидки. Месото се нарязва на порции.

В тенджера се загрява олио и месото се изпържва до побеляване, изважда се в чиния. В същото олио се пържи лукът за няколко минути, посолява се. Прибавят се доматите и подправките.

В гърнето се нарежда месо, лукът с доматите, месо и т.н., до изчерпване. Отгоре се нареждат резените лимон. Слага се капакът.

Гърнето се поставя в студена фурна, която се включва на 180-200 градуса и се пече около 2 часа.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар