Тутманик с Плънка и Заливка

06/07/2018
Таня
отТаняМастър Шеф114611715593
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме маята в купа на дребни парчета. Добавяме солта, захарта, олиото и оцета и разбъркваме добре с лъжица.

Добавяме прясното мляко, което е леко топло. Отделно пресяваме брашното и започваме да добавяме малко по малко от него към сместа.

Месим тестото, докато стане гладко и еластично. Покриваме го с кърпа и оставяме настрана докато удвои обема си.

След като е готово разделяме на 4 равни части, които правим на топки и разстиламе, така че да се получат като багети. Всяка една от тях режем на 8 парчета, като оставяме настрана.

През това време разбиваме 2 яйца и натрошаваме сиренето вътре. На котлона сгорещяваме олиото и към него добавяме маслото.

Когато е готово вземаме една от топките, правим я плоска като мекица, потапяме я в сгорещеното олио, слагате малко количество от плънката и я завивате добре, така че да не изтече.

Намасляваме тавата и поставяме готовите топчета едно до друго.

Правим си заливката, като разбиваме 3-4 с.л кисело мляко с 1 бр. яйце, разбъркваме и заливаме отгоре. Поръсваме със сусам и поставяме във фурната да се пече за около 5-40 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар