Запечено козе сирене с мед и мащерка

06/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6664682866
"Истински мастър шеф предястие, приготвено за по-малко от 5 минути "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо162
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • козе сирене - 200 г руло
  • мед - 2 с.л.
  • кафява захар - около 3 с.л.
  • мащерка - 2 с.л. сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете козето сирене на дебелички шайби. То трябва да е задължително студено, току що извадено от хладилника.

Смесете кафявата захар с мащерката.

Намажете страните на всяка шайбичка с тънък слой мед и потопете в захарта и подправката.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на силен огън (една степен под максималната) и запечете всяко парченце сирене за много кратко от двете страни.

Щом хване загар веднага отстранявайте, това става за секунди. При повече време на огъня сиренето може да се разтопи, затова внимавайте и правете на части - две по две шайби.

Поднесете върху свежа салата, гриловани зеленчуци или самостоятелно.

Добър апетит!
подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар