Пълнени Картофи с Кайма и Гъби

06/07/2018
Нина Иванова
отНина ИвановаИноватор11110322
"Истински хит сред лакомниците - най-вкусните пълнени картофи "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги обелете. Измийте отново и ги разрежете наполовина, за да станат като лодки.

Във вряща вода пуснете картофите да омекнат малко и ги извадете. Издълбайте всяка половинка от картофа, за да може да я напълните с плънката. Оставете настрани картофите и започнете с подготовката на плънката.

Каймата задушете на слаб огън като сложите малко водичка. Гъбите нарежете на ситно, както и лука. Нарежете и магданоза на ситно. Можете да сложите и сух магданоз.

Прибавете ги към каймата и разбърквайте непрекъснато на котлона. Когато каймата се задуши и лукът и гъбите омекнат вдигнете плънката от котлона.

В голяма тава, намазана с масло, наредете половинките от картофите и започнете да ги пълните с плънката. Сипете вода в тавата, която да стига до горният ръб на картофите.

Сложете да се пекат на 220 градуса. Когато водата почти се изпари поръсете картофите с настърган кашкавал и запечете още малко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!