Празнична орехова торта

16/02/2013
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач38763228241
"Невероятна орехова торта с много орехи за празник и делник! Не се приготвя никак трудно и е много ефектна"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107 178
  • Преглеждания за месеца1309
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Бавно, лъжица по лъжица, се прибавят галетата и брашното /като се редуват 1 л. галета, 1 л. брашно/, като за кейково тесто, но ако започне да става прекалено гъсто, се намалява едно от двете.

Прибават се и ситно смлените орехи. Формата /24-26 см/ с падащ борд, се намазва с масло. Блата се пече около 30-40 мин. на 160-170 градуса, като накрая повечето време се суши.

Студен се разрязва на две части и се овлажнява добре с ром/коняк. Пълни се с крем, който се приготвя по стандартния начин от посочените продукти за крема без маслото.

Сложете 500 мл мляко да се загрява със захарта. Отделно разбийте брашното с останалото мляко и при непрекъснато разбиване добавете към горещото мляко. Ароматизирайте с ванилия и бъркайте, докато се сгъсти.

След като кремът се охлади напълно, се смесва и разбива внимателно с предварително разбитото на пяна меко масло. Температурите на крема и маслото трябва да са еднакви.

Отгоре ореховата торта се намазва с останалия крем и може да се добават шоколадови стърготини. Държи се няколко часа в хладилник за да може добре да поеме.подобни рецепти тук

5 12
4 10
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

svetlana
svetlana
23.03.2017 12:11
Спосибо за ответ
0
0
svetlana
svetlana
16.03.2017 12:32
Колко точно масло трябва за крема
0
1
marcheva14  Мария Симеоно
Половин пакетче от 125 г. Тортата е много хубава, но е много важно да се напоят блатовете, но преди това трябва да се разрежат внимателно на две части. Силно я препоръчвам, нееднократно съм я приготвяла. Поздрав! Марчева
1
0
цеца
цеца
24.09.2013 18:17
Харесва ми снимката.Блата се реже на две,а тук се виждат три или това не е същата торта?Но ще я направя защото е много лесна за приготвяне.
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв