Гъбена Супа с Мащерка и Целина

07/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7864933149
"Ароматна супичка с гъби за душата, да ви е сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене36 мин.
Общо51 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо438
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте или смелете в блендер лука, праза и целината. Задушете ги със малко сол в загретия на умерен огън зехтин за 7 минути.

Сложете гъбите, накълцани на ситно, още една щипка сол и продължете готвенето още 6-7 минутки, като в средата на това време добавете и доматеното пюре с лъжичката захар.

Налейте вода, колкото гъста желаете да бъде вашата супичка. Подправете с мащерката, магданоза и зеленчуковата подправка и варете под капак 12-15 минути, увеличавайки малко огъня.

Накрая сложете фидето и варете 3-4 минутки или колкото е посочил производителят.

Снемете от огъня и щом температурата спадне малко (5-6 мин.) застройте с разбитите жълтъци, киселото мляко и черния пипер.

Поднесете супичката гореща.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!