Вкусни домашни гюзлеми с праз и сирене на сач

06/07/2018
Елена
отЕленаНовак321
"Уханни, топли и най-важното - приготвени с много любов "
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо121
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За тестото
  • вода - 250 мл топла
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 ч. л.
  • захар - 1 щипка
  • За пълнежа
  • олио
  • сирене - 100 г
  • праз - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водата, брашното, солта и захарта замесваме тесто, което оставяме за 30-40 минути да почине.

Пълнежа приготвяме, като задушим нарязания на колелца праз и към него добавим сиренето.

Готовото вече тесто разделяме на топчета. Всяко топче разточваме на тънка кора, намазваме я с олио и поръсваме с плънката. Свиваме на ролце и навиваме като охлювче. Така процедираме с всички топки.

След това разточваме всеки охлюв на тънка кора и печем върху сач или в тиган с незалепващо покритие на не много висока температура, за да не загорят.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар