Агнешка Плешка, печена с бира

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
07/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
3
"Печено агнешко с бира - най-добрият начин за приготвяне"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - около 1.5 кг
  • бира - 330 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • мащерка
  • джоджен
  • девесил
  • бульон - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички подправки поставяме в купичка и разбъркваме добре.

Измиваме агнешката плешка, премахваме ципите и поставяме в тавичка.

С готовата смес я намазваме от всички страни.

Покрай плешката изсипваме бирата и бульона и завиваме с фолио.

Поставяме във фурната и печем на бавен огън за около 3 часа.

Премахваме фолиото и запичаме до получаване на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: