Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди със сос Алфредо

Миди със сос Алфредо

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Миди със сос Алфредо1 / 2
12/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг черни
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • за соса Алфредо
  • масло - 60 г
  • сметана - 1 ч.ч.
  • пармезан - 1 ч .ч. прясно настърган
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимонова кора - кората на един лимон
  • лимонов сок - пресен на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се почистват от пясъка, израстъците по черупките и водораслите с четка. Ако има счупени или отворени миди се изхвърлят.

Прехвърлят се в дълбок съд с вода, разбъркват се и щом покиснат малко се отцеждат, а водата се изхвърля.

Прецедените от водата миди се слагат в тенджерка на силен котлон, добавя се наситнената скилидка и зехтина. Тенджерата се захлупва с капак и се разклаща енергично, докато всички миди се отворят, но не повече от 4-5 минути. Ако има останали неотворени миди, се изхвърлят.

Сос Алфредо: В тиган към разтопеното масло се добавя сметаната, бърка се до хомогенизиране на сместа, след това се добавят жълтъците и се готвят за още 2-3 минути, без да завира сместа.

Добавя се прясно настъргания Пармезан, ситно настърганата лимонена кора и пресен лимонов сок на вкус.

Мидите се прехвърлят в дълбока чиния и се заливат със соса Алфредо, след което се поръсват обилно с черен пипер.

Мидите със сос Алфредо са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: