Панирана риба със сос от зеленчуци

06/07/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач192294241
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо28
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и лукът се нарязват на големи парчета, моркова също. Чесънът се нарязва на филийки, девесилът, магданозът на ситно.

В кухненски робот се смила хлябът на трохи, овкусява се със солта и пипера. Рибата се намазва с горчицата, лимоновия сок, пипера и сол на вкус. После се овалва хубаво в трохите и се пържи в тиган със загрят зехтин до златисто.

Сосът се прави, като се загрява зехтинът и се пържи лукът, морковът, после се слага чушката, чесънът, сол на вкус и накрая се добавят доматите. Слага се захар на вкус, девесилът, черният пипер.

Оставя се на котлона докато се посгъсти сосът.

В чиния за сервиране се слага изпържената риба, отстрани от соса, резени лимон и няколко маслинки.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар