Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирана риба със сос от зеленчуци

Панирана риба със сос от зеленчуци

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Панирана риба със сос от зеленчуци
Снимка: Яница Николова
1 / 3
18/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Сочни рибни филета със специална панировка и сос, който ще ви накара да оближете чинията"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 5 - 6 филета или мерлуза
  • горчица - 2 ч.л.
  • лимони - 1 бр., само сок
  • Панировка от хлебни трохи
  • хляб - 2 - 3 филии
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • девесил
  • магданоз
  • Сос
  • чушки - 2 - 3 бр., червени
  • лук - 2 - 3 глави
  • домати - 2 големи консерви
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол - на вкус
  • зехтин
  • девесил
  • магданоз
  • Още
  • маслини - за украса
  • лимони - 1 - 2 резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и лукът се нарязват на големи парчета, моркова също. Чесънът се нарязва на филийки, девесилът, магданозът на ситно.

В кухненски робот се смила хлябът на трохи, овкусява се със солта и пипера. Рибата се намазва с горчицата, лимоновия сок, пипера и сол на вкус. После се овалва хубаво в трохите и се пържи в тиган със загрят зехтин до златисто.

Сосът се прави, като се загрява зехтинът и се пържи лукът, морковът, после се слага чушката, чесънът, сол на вкус и накрая се добавят доматите. Слага се захар на вкус, девесилът, черният пипер.

Оставя се на котлона докато се посгъсти сосът.

В чиния за сервиране се слага панираната риба, отстрани от соса, резени лимон и няколко маслинки.

Панираната риба със сос от зеленчуци е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: