Шоколадово парфе с ягоди

14/02/2013
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Ягоди и шоколад в една перфектна комбинация "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 603
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

  • ягоди - 600 г
  • пудра захар - 100 г
  • коняк - 100 мл или портокалов ликьор
  • лимони - 1/2 лимон
  • яйца - 2 броя + 4 жълтъка
  • сметана - 400 г
  • шоколад - 100 г настърган
  • захар - 80 г
  • желатин - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната до твърди връхчета. Отделно разбийте яйцата, жълтъците и захарта с тел на водна баня около 10 минути. Снемете от огъня, добавете набъбналия желатин и продължете да биете четвърт час, докато сместа изстине напълно.

Разбъркайте я с настъргания шоколад и разбитата сметана. Разпределете в подходящи формички или чашки и сложете в хладилника.

Почистените и измити ягоди (цели или разрязани на 2) 2-3 часа преди сервиране се разбъркват с пудра захар, сока от лимона и ликьора. Държат се на студено.

Формите парфе се изваждат от хладилник, потапят се за кратко в гореща вода и се обръщат в чинии. Отстрани се украсява с ароматните ягоди и се поднася.

По желание може да не обръщате, а да сложите от ягодите във всяка чашка и да поднесете така.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар