Запеканка със свински хапки, Бешамел и хляб

06/07/2018
Ина
отИнаЧирак2514
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо236
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се месото на хапки и се сварява в тенджера.

В тиган се разтопява маслото и към него се прибавя сметаната, прясното мляко, натрошеното сирене и брашното. Подправя се със сол и черен пипер. Разбърква се до сгъстяване на соса.

В намазнена тава се нареждат по края филиите хляб, като леко се застъпват. Намазват се със сос и останалият сос се изсипва в средата между тях. В средата се изсипват и сварените хапки свинско месо.

Разбъркват се със соса и се поръсват със сол, черен пипер и естрагон. Отново се разбъркват и ястието се поръсва с чубрица.

Покрива се с фолио за печене и се пече около 20 минути на 180 градуса.

Отстранява се фолиото и се поръсва с кашкавал и галета. Запича се за 5-10 минути. При сервиране по желание се поръсва с магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар