Сочен Кадаиф с млечен крем

09/07/2018
Галя Николова
отГаля НиколоваЧирак561
"Наслаждавайте се на всяка хапка от този невероятен десерт, животът е твърде кратък, за да се притеснявате за килограми и други глупости "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо215
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме сиропа от водата, захарта, лимоновия сок и ванилията. Охлажда се леко и се залива кадаифът, след което се оставя настрана да поеме добре сиропа (1-2 часа)

Приготвяне на крема:
Кипваме прясното мляко, добавяме захарта и гриса. Бъркаме на слаб огън, докато се сгъсти. Ароматизираме с ванилията.

Отстраняваме от огъня и прибавяме яйцата (едно по едно) при непрекъснато бъркане.

Връща се отново на огъня (за около 5-6 мин), като се бърка непрекъснато, за да не загори.

Отстраняваме от огъня и се оставяме да се охлади (за около 10 мин).

На дъното на на тавичка се разстила половината от сиропирания кадаиф.

Поръсваме с канелата и натрошените орехи.

Отгоре разстиламе крема и върху него станалия кадаиф и поръсваме с орехи и канела.

Оставаме за час два в хладилник.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар