Торта Сърце

14/02/2013
Polina Mateva
отPolina MatevaНовак9
"Свети Валентин избираме да го празнуваме в компанията на тази торта и никого другиго "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 558
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата - две яйца и два белтъка се разбиват с 200 гр. захар до побеляване. Прибавят се киселото мляко и 200 гр. брашно. Накрая се добавят една ванилия и настърганата кора от портокал. Пече се върху намазнена хартия за печене в правоъгълна тава/за да има място за оформяне с нож на две сърца/. Пече се двайсет минути на 180 градуса. Изважда се и в блата се оформят две сърца.

За крема - жълтъците се разбиват с останалото брашно и малко вода. Към тях се прибавя нишестето. През това време 250 грама мляко се затоплят с останалата захар и половината масло. Яйчената смес се прибавя на тънка струя към млякото до получаване на гладка смес. Кремът се оставя да се охлади на стайна температура, като отвреме навреме се разбърква.

Оформяне на тортата. Едното сърце се сиропира с бейлис и се покрива с черешите и крема. Другото сърце се сиропира с портокаловия сок и се покрива върху първото. Отгоре се полива с разтопения в прясно мляко и масло шоколад на водна баня.
Украсява се по желание.

Ако остане крем може да се използва с изрезките от блата като се напълнят в чаши и се редува крема с шоколада.подобни рецепти тук

5 12
4 7
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Цочева
Цочева
13.02.2014 16:33
само,че сте забравили да напишете къде и кога се слагат ванилиите и бакпулвера,добре че аз си знам ама има хора които незнаят!
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!