Пиле в млечно-зеленчуков сос

07/07/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач15019444
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на пилето. Почистваме, измиваме и разделяме бутчетата на горно и долно. Овкусяваме ги със сол и пипер. В тиган сгорещяваме маслото и слагаме бутчетата вътре, като ги пържим от всички страни (обръщаме ги).

След като придобият хрупкава коричка ги прехвърляме в друг съд и ги оставяме настрани, а мазнината, останала от тяхното пържене, оставяме в тигана (ще я използваме).

За соса измиваме, почистваме и нарязваме на кубченца печурките и домата, а лука наситняваме. Прехвърляме ги в още топлото масло от пърженето на бутчетата и ги запържваме за 4-5 мин. Овкусяваме с щипка сол и снемаме от котлона.

В подходящ съд разтопяваме 2 с.л. масло и щом започне да се сгорещява добавяме брашното + майораната. Запържваме за 1-2 мин. и започваме да наливаме на тънка струя затопленото прясно мляко, като разбъркваме енергично и непрекъснато (за да не се получат буци).

Овкусяваме с малко сол и добавяме вече запържените зеленчуци към млечния сос. Разбъркваме и оставяме на среден огън да къкри за не повече от 5 мин.

Взимаме подходяща тавичка ( дълбока и с диаметър около 20 см.) и подреждаме бутчетата в нея. Заливаме ги с млечно зеленчуковия сос и пъхаме във фурната. Печем около 35 мин. на 200 градуса.

Съвет: Поднесете бутчетата с добре охладен памид :)

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!