Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Булгур с кашу и зехтин

Булгур с кашу и зехтин

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Булгур с кашу и зехтин
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
07/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Модерно, здравословно и гарантирано вкусно предястие с булгур за ценителите на добрата храна"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • кашу - 70 - 80 г сурово
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • домати - 2 бр. твърди
  • магданоз - около 1 с.л. сушен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете на силен огън съд с две чаени чаши вода. Щом водата заври отстранете от огъня и сипете 1 ч.ч. булгур.

Захлупете съда с капак и оставете да престои 20 -25 минутки, за да набъбне булгурът и да поеме водата. Ако след това време видите, че има още течност, отцедете и оставете да изстине напълно.

Загрейте тиган със зехтина на умерен огън. Сложете кашуто с малко сол и бъркайте докато започне да добива златист загар.

Веднага сипете булгура и продължете бъркането още около минутка. Внимавайте, защото понякога изпукват зрънцата и ако лицето ви е твърде близо до тигана, може да ви изгори.

Отстранете от огъня, подправете със сушен магданоз и оставете да се охлади всичко.

Нарежете доматите на шайби, поръсете с малко сол и подредете в чинии (около 3-4 шайби на порция). Върху всеки резен домат слагайте от сместта с булгур и кашу. Отгоре поръсете с още магданоз и поднесете като предястие.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: