Яхния от млечно телешко и картофи

08/07/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф67369343931
"Една яхния трябва не само да пълни стомаха, но и да сгрява душата, като тази "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо145
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Младото телешко се почиства, ако има малки жилки по него. Подсушава се. Поставя се в тенджера с подсолена вода около 2 ч. ч. и се слага на котлон да ври за около 30 мин. Отпенва се с решетъчна лъжица.

Сваля се от котлона и се прехвърля в дълбока тенджера със зехтин да се задуши за около 7-8 минути при периодично разбъркване. Бульонът се запазва за по-късно.

Добавят се двата вида наситнен лук, задушават се, прибавят се скилидката необелена чесън, морковите на кубчета, целината на кубчета и селърито наситнено.

Посолява се със сол и щипки от микс на черен пипер. Разбърква се периодично, докато остане само на мазнина от зехтина, след това се отстранява чесънът.

Картофите се почистват и нарязват на големи кубчета или наполовини. Прибавят се, залива се с бульона, оставя се за около 4-5 минути, да ври и се наливат доматите.

Тенджерата се захлупва и се оставя на умерен котлон да къкри за около 40 мин. Преди поднасяне се поръсва с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар