Пиле в сметанов сос

16/02/2013
от КетиНовак
"Ако искате да доставите наслада на най-любимите си хора "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 621
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Загрейте в дълбок тиган олиото с маслото. Запържете хубаво пилешките бутчета до пълна готовност на месото. Извадете ги, при нужда добавете още малко мазнина и запържете брашното.

Разредете бъркайки със сметаната, виното и ако сосът ви се стори много гъст, долейте малко топла вода. Оставете да ври няколко минути, като бъркате леко.

Накрая овкусете соса с подправките на вкус.

Междувременно сварете облените картофи, след което ги пюрирайте заедно с маслото, прясното мляко и сол на вкус.

Поднесете пилешко бутче, полято със соса и гарнирано с картофено пюре. Отлична комбинация с чаша охладено бяло вино.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар