Най-сполучливите и бързи бухти

08/07/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф777447625
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 491
  • Преглеждания за месеца1490
  • Преглеждания за седмицата98
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата с щипка сол и щипка захар, добавете киселото мляко и разбъркайте много добре.

Добавете пресятото брашно, предварително смесено с бакпулвера и замесете меко тесто (спре ли да лепи тестото по пръстите, спирате да добавяте брашно).

Върху обилно поръсен с брашно плот разточете тестото на кора с дебелина 0. 5 см.

Нарежете кората на ромбоиди, правоъгълници, квадрати, кръгчета или триъгълници и оставете така, докато нагрее олиото.

В тиган налейте повечко олио, бухтите трябва да плуват – не да опират на дъното на тигана, нагрейте го на слаб огън и започнете да пържите бухтите до желания от вас загар.

Готовите бухти подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях.

Меки през целия ден (ако останат), със сирене, сладко или просто поръсени с пудра захар, в която сте прибавили 1 прахче ванилия.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Величка Щърбанова
Много са хубави бухтичките! Нямах вкъщи бакпулвер и вместо нея сложих содичка и оцет. Получиха ми се.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв