Босилекови кюфтета с яйце

08/07/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач15019444
"Ако ще криете яйца, скрийте ги в кюфтета и да не забравите да ги подправите с босилек - така са най-вкусни "
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г смес (свинско/телешко - 50/50)
  • яйца - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с овкусяването на каймата. Наситнете чесъна и го смесете с нея. Добавете босилека, солта, пипера и зехтина.

Омесете добре и покрийте със свежо фолио. Пъхнете в хладилник за 30-на минути, а през това време сварете яйцата.

След това разделете каймата на 3 части. Разстелете ги като плескавици. В средата на всяка сложете по 1 яйце и го "облечете" с каймата.

Така получените 3 големи кюфтета сложете в тавичка (на дъното сипете малко вода), поръсете с галета и печете на максимална температура за 30-35 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!