Бързо пиле с тиква

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Бързо пиле с тиква1 / 2
17/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Такава вкусотия не сте опитвали, а се приготвя буквално за минути"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 брой пилешки гърди (пеперуда)
  • тиква - 400 г
  • гъби - 250 г
  • сметана - 100 мл
  • олио - 50 - 60 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешките гърди да се сварят за 10-15 минути. След това ги извадете и охладете. В пилешкия бульон бланширайте за няколко минути нарязаната на кубчета тиква.

Нарежете пилешкото на еднакви кубчета. В подходящ съд загрейте мазнината и запържете пилешкото. След като хване лек загар, добавете почистените и нарязани гъби.

Оставете да се задушава, докато гъбите хубаво си пуснат соса и добавете парченцата тиква. Гответе ястието, докато течността се изпари.

Накрая овкусете с подправки и долейте сметаната, като разбъркате за 1-2 минути. Поднесете с малко скълцан магданоз и консумирайте с удоволствие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тихомир
Тихомир
Много добре се получи. Добавих един морков и малко чубрица. Доста вкусно, колкото и да ми беше странно докато го готвих. Все пак на повечето хора им изглежда странна комбинацията между месо и тиква
02.11.2015 12:18