Засищаща салата от листа с червено цвекло

08/07/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру202584673714
"Вкусна салата или леко и здравословно основно ястие - изборът е изцяло във ваши ръце "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо233
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • цвекло - 1 средна глава с листа
  • краставици - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • зехтин - 2 с. л.
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • морска - сол на вкус
  • слънчогледови семки - 1 шепа суров
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива с четка, срязва се два части да се свари по бързо, листата измити се почистват от дебелите стъбла, нарязват се едро и заедно с цвеклото се варят в подсолена вода.

За листата са нужни 2-3 минути, после с решетка се изваждат, измиваме със студена вода и поставяме на дъното на дълбока чиния. След 30 минути се сварява и цвеклото, прежда се, обелва се от кората и нарязваме на полукръгчета.

Измитият домат и краставица се обелват от кората и нарязват на кубчета. В средата сипваме краставица, по края кубчета домат и по периферията на чинията резени червено цвекло.

Заливаме със зехтин, лимонов сок и щипка-две смляна морска сол. Последно се поръсва със суров или печен слънчоглед и сервираме.

Вкусно и здравословно, тази салата е много засищаща и може да се хапва на обяд или вечеря!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!