Хляб от спелта със сода

08/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6664682866
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно от спелта - 200 г
  • пшенично брашно - 50 г + за поръсване на плота и доизмесване
  • айрян - 150 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 5 - 6 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двата вида брашно в купа, направете кладенче и в него сипете водата, залейте я с оцета и когато се образуват балончета налейте айряна, в който сте разтворими предварително солта.

Замесете меко, но нелепнещо тесто ръсвайки си по малко от бялото брашно докато спре да ви лепне.

Тестото не трябва да се меси дълго време, за да не се неутрализира набухвателния ефект на содата.

Оформете хлебче и включете фурната да загрее до 180 градуса докато през това време тестото почине.

Изпечете за 30-35 минути или до суха клечка, като задължително внимавате да не отворите фурната преди изтичането на 20-тата минута.

Охладете върху решетка и поднесете с любимо ястие.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар