Паниран хек във фурна със хрупкава коричка

08/07/2018
Таня
отТаняМастър Шеф123012917173
"С хрупкава коричка, но без излишни мазнини - това е паниран хек във фурна "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 396
  • Преглеждания за месеца480
  • Преглеждания за седмицата97
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • риба хек - 3 бр. филета
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • царевично брашно
  • галета
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филенцата от риба Хек поръсваме със солта. В купичка счукваме яйцата и ги разбиваме.

В друга купа смесваме царевичното брашно с черния пипер.

Всяко едно филе потапяме първо в царевичното брашно, след това в яйцето и накрая в галетата.

Притискаме леко, за да полепне галетата добре.

Прибираме в хладилника за около 30 минути, за да се стегне панировката.

В тавичка поставяме хартия за печене, като поръсваме с олио.

Отгоре нареждаме едно до друго филетата и поставяме във фурната.

Печем докато самите филета придобият златист загар.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!