Дроб със зеленчуци

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
17/02/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо1 300
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • дроб - 1 кг свински или телешки
  • моркови - 2 броя
  • грах - 200 г
  • лук - 3 - 4 глави
  • магданоз - 1/4 връзка
  • масло - 60 г краве
  • сланина - 60 г солена
  • домати - 150 г
  • брашно - 20 г
  • лимони - 1/2
  • сол
  • черен пипер

Приготвяне

Дробът се измива, шпикова се с парченца сланина, зърна черен пипер и се вари заедно с граха и ситно нарязаните моркови, лук в подсолена вода.

В сгорещеното масло се запържва маслото, докато добие златист цвят, след което се добавят доматите и бульон от варенето на дроба.

Вари се няколко минути и се подправя с лимонов сок и сол, ако е нужно, и се маха от огъня.

Дробът се нарязва на филийки, залива се със соса и се гарнира с нарязаните зеленчуци.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с