Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Двуцветен пухкав кекс с какао, канела и орехи

Двуцветен пухкав кекс с какао, канела и орехи

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097714518381
Двуцветен пухкав кекс с какао, канела и орехи
Снимка: Росица Маринова
1 / 6
09/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Да приготвиш перфектният кекс вече не е мисия невъзможна, не и с тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • какао - 1/2 к.ч.
  • канела - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 п.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.

След това се добавят олиото, брашното, прясното мляко, канелата и бакпулверът.

Сместа се разбива много добре. Накрая се добавят смлените орехи и отново се разбърква.

Тестото се разделя на две. В едната част се изсипва какаото и се разбърква.

Форма за кекс се подмаза с олио и се поръсва с брашно.

В нея се изсипва бялото кексово тесто.

Върху него се изсипва кафявото тесто.

Кексът се пече при 180 градуса за 45-60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана великолепен! Не използвах смлени орехи, а начукани - така харесваме. Препоръчвам! Лесно и вкусно!
14.01.2024 08:42