Пълнена багета (франзела) със сушени домати

09/07/2018
Елена
отЕленаНовак321
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо148
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • багета - 1 бр. (около 30 см) или франзела
  • топено сирене - 250 г
  • сирене - 120 г
  • чесън - 1 скилидка
  • червени чушки - 1 бр.
  • сушени домати - 1/2 ч.ч.
  • маслине - 20 бр. Каламата
  • шпек салам - 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме багетата на две.

Приготвяме пълнежа от разтопеното на стайна температура топено сирене, разтрошеното сирене, накълцаната скилидка чесън, ситно нарязаната червена чушка, ситно нарязаните домати, ситно нарязаните маслини Каламата, фино нарязания салам шпек, ситно накълцания магданоз, мащерката, черния пипер и малко сол (внимавайте със солта, защото в пълнежа има много солени съставки).

Пълним двете части на багетата, завиваме в свежо фолио и прибираме в хладилник.

След като се охлади добре се нарязва на филийки.

При правилно охлаждане може да остане свежа до 3 дниподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар