Френска Чеснова Супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Френска Чеснова Супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
10/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Победител в Световното първенство по икономично готвене стана тази невероятно вкусна Френска Чеснова супа"

Необходими Продукти

  • чесън - 4 глави, големи
  • брашно - 3 с.л.
  • зехтин - 8 с.л.
  • зеленчуков бульон - около 1 л
  • сол - на вкус
  • мащерка - 2 - 3 щипки
  • индийско орехче - 1 щипка
  • бял пипер - на вкус
  • шафран - 4 - 5 власинки (по желание)
  • фиде - 2 шепи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте главите чесън и без да ги белите, разполовете напречно всяка.

Подредете с разрезите надолу в намазнена обилно със част от зехтина тавичка. Изпечете за около 25-30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Щом леко поизстинат, за да не се опарите, извадете скилидките от гнезденцата им или просто ги тръснете леко и те сами ще си паднат. Намачкайте ги с преса или пасирайте.

Загрейте тенджерка със останалия зехтин, ако на дъното на тавичката ви е останал от печенето на чесъна, също го прибавете. Щом се загрее (но не трябва да пуши, защото става вреден), сипете брашното наведнъж и бъркайте, докато се запържи и замирише приятно. Сложете чесновата паста.

Налейте на части бульончето при непрестанно разбиване, за да се хомогенизира всичко, и оставете така да покъкри около 15 минути на тих огън.

Сложете фидето, подправките и сол на вкус и варете до готовност на фидето.

Поднесете супата гореща като по желание поръсите с прясно накълцан магданоз.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: