Плевенски тиганици

15/02/2013
"Щастливците започват деня си с вкусни плевенски тиганици за закуска!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 307
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 мл
  • сода - 5 г за хляб
  • пудра захар - 100 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • олио - 200 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към разбитите с кисело мляко яйца добавете при непрекъснато разбъркване брашното, содата и малко сол.

Тестената смес гребете с дървена лъжица, намокрена във вода, и пускайте в сгорещена мазнина.

Изпържете тиганиците от двете страни. Готовите поръсете с пудра захар или плодов сироп и поднесете веднага.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар