Пържена салака

09/07/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74923023962
"Най-вкусното бирено мезе, което доставя на организма и незаменими Омега-3 мастни киселини "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 343
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Салаката - това е балтийска дребна риба от семейство херинги. Почиства се лесно и се приготвя бързо. Изключително полезна е, съдържа незаменимите омега-3 мастни киселини, витамините РР, Е, C, А, богата на минерали, калций, фосфор, магнезий и още куп полезни неща.

Рибките се почистват от вътрешностите, махат се главите и опашките и се измива хубаво под течаща студена вода. Отцежда се от водата и се подсушава.

В подходяща купа се смесват царевичното брашно и бялото брашно, 1 с.л. сол и ч.л. черен пипер.

Рибките се овалват хубаво в сместа, като се напудрят и коремчетата. Ако желаете, може да прехвърлите сместа за овалване в плик и да пускате рибките вътре, като разклащате плика с енергични движения.

В дълбок тиган с достатъчно добре загрято олио се пускат по няколко рибки и се запържват до зачервяване и от двете страни.

Изпържените рибки се слагат върху решетка и кухненска хартия за кратко да се изцедят от мазнината и да останат хрупкави.

Поднасят се гарнирани с резени лимони и стръкчета пресен магданоз и с достатъчно количество добре изстудена бира.

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!