Петишу (Ретро рецепта)

09/07/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър35786620
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо517
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • краве масло - 2/3 ч.ч. топено
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. студена
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 6 бр.
  • за гарниране
  • захар
  • бадеми - счукани
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете в подходящ съд маслото, водата и солта и бързо добавете брашното. Бъркайте интензивно, докато тестото започне да се отделя от стените на тенджерката.

Снемете от огъня и докато е още топло тестото, добавете яйцата едно по едно, като разбърквате хубаво след всяко.

Разпределете тестото на малки купчинки в подмазнена тепсия и изпечете в пещ или фурна за 15-20 минути.

Преди да ги изпечете, по желание може да ги поръсите със захар или смлени орехи или бадеми.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар