Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Петишу (Ретро рецепта)

Петишу (Ретро рецепта)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
09/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
24
"Онези вкусотии, които си струва да бъдат предавани от поколение на поколение"

Необходими Продукти

  • краве масло - 2/3 ч.ч. топено
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. студена
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 6 бр.
  • за гарниране
  • захар
  • бадеми - счукани
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете в подходящ съд маслото, водата и солта и бързо добавете брашното. Бъркайте интензивно, докато тестото започне да се отделя от стените на тенджерката.

Снемете от огъня и докато е още топло тестото, добавете яйцата едно по едно, като разбърквате хубаво след всяко.

Разпределете тестото на малки купчинки в подмазнена тепсия и изпечете в пещ или фурна за 15-20 минути.

Преди да ги изпечете, по желание може да ги поръсите със захар или смлени орехи или бадеми.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: