Картофи Дюшезъ (Ретро рецепта)

09/07/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър35786621
"Много ефектни и много вкусни, при това супер лесни за готвене "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо317
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • яйца - 2 бр. + 1 за намазване
  • сол
  • захар - 1 - 2 бучки счукана
  • каймак - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте много добре. разбъркайте ги с яйцата, солта, захарта, каймака. Омесете добре тестото и оставете да се охлади.

Разточете го на кора с дебелина 1 см. Нарежете от него колелца с помощта на винена чаша. Може отгоре им да направите леки шарки с вилица.

Намажете ги с разбито яйце, след като ги наредите в подмазнена тава и ги изпечете до зачервяване.

Източник:Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!