Шкембе чорба с телешко шкембе

10/07/2018
Елена
отЕленаНовак322
"Много може да се спори коя е оригиналната рецепта за шкембе чорба, но безспорно е, че тази е много вкусна "
Приготвяне80 мин.
Готвене60 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 211
  • Преглеждания за месеца1904
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - 800 г
  • прясно мляко - 800 г
  • краве масло - 80 г
  • червен пипер - 5 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 1/2 ч.л.
  • сол - 6 ч.л.
  • чесън
  • оцет
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме шкембето и го поставяме в тенджера под налягане в 2-3 литра вода. Варим го 30-40 минути. Може да използваме и бланширано шкембе, за да си спастим варенето.

След като шкембето е готово, го нарязваме на парчета. Поставяме в тенджера 3 литра вода и я кипваме на котлона. Добавяме към нея горещото прясно мляко, солта и черния пипер.

В тиган сгорещяваме маслото, добавяме червения пипер и брашното и запържваме 1-2 минути, след което добавяме няколко лъжици от бульона и бъркаме, докато се получи еднородна смес.

Изсипваме запръжката в бульона, добавяме шкембето и варим чорбата няколко минути.

Сервираме шкембето със счукания чесън, разбъркан с оцета, и с лютия червен пипер.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар