Меки гевреци с шунка и кашкавал

10/07/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач202309251
"Има всякакви вкусни гевреци, но най-любими са ни точно тези - с шунка и кашкавал "
Приготвяне95 мин.
Готвене25 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага маята, 2-3 с.л. от брашното, половината от млякото и захарта, разбърква се хубаво и се оставя за 10-15 минути. Брашното се пресява в друга купа, прибавя се останалото мляко, шупналата мая, солта, яйцето и маслото.

Меси се нелепнещо и меко тесто за около 10 минути. Втасва около 40 минути и се разделя на две части, всяка се разточва на правоъгълна кора, намазва се с масло, кашкавал, шунка.

После се прегъва на две и се разточва, а после се разрязва на ленти. Всяка лента се усуква и притиска в кръг.

Редят се на хартия в тава, втасват за около 30 минути и се намазват с жълтъка и млякото.

Пекат се в загрята на 200°C фурна около 20-25 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар