Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Меки гевреци с шунка и кашкавал

Меки гевреци с шунка и кашкавал

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Меки гевреци с шунка и кашкавал
Снимка: Яница Николова
1 / 2
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
95 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Има всякакви вкусни гевреци, но най-любими са ни точно тези - с шунка и кашкавал"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл хладко
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1 - 2 с.л. или олио
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясна мая - 30 г
  • брашно - 500 г
  • Пълнеж
  • шунка - 150 г настъргана
  • кашкавал - 250 г или сирене настъргани, може и двете общо 250 г
  • масло - 90 г меко
  • мащерка - 2 с.л. по желание
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1/2 с.л.
  • Още
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага маята, 2-3 с.л. от брашното, половината от млякото и захарта, разбърква се хубаво и се оставя за 10-15 минути.

Брашното се пресява в друга купа, прибавя се останалото мляко, шупналата мая, солта, яйцето и маслото.

Меси се нелепнещо и меко тесто за около 10 минути. Втасва около 40 минути и се разделя на две части, всяка се разточва на правоъгълна кора, намазва се с масло, кашкавал, шунка.

После се прегъва на две и се разточва, а после се разрязва на ленти. Всяка лента се усуква и притиска в кръг.

Редят се на хартия в тава, втасват за около 30 минути и се намазват с жълтъка и млякото.

Гевреците се пекат в загрята на 200°C фурна около 20-25 минути.

Меките гевреци с шунка и кашкавал са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: