Македонски големи кифли със сирене

10/07/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач202309251
"Хем македонски, хем големи, че и със сирене - да ви е вкусно "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо268
  • Преглеждания за месеца267
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд се смесват 2 с.л. брашно, захарта, млякото, маята, покрива се за 10 минути, после се прибавя солта, бакпулверът, белтъците, олиото и брашното.

Меси се нелепнещо тесто около 10-15 минути и се оставя за 1 час покрито.

После се разделя на две части. Разточват се на правоъгълник около 0.5-1 см, а после на триъгълници, на всеки се слага натрошено сирене и се навиват кифли, нареждат се на хартия за печене в тава, отгоре се намазват с разбити жълтъци, смесени с малко вода.

Накрая се поръсват със сусам, парчета масло, втасват около 30 минути.

Пекат в загрята фурна на 190-200*С за около 15-20 минути.

След изпичане, за да са меки, се покриват.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар