Кейк поничка с кайсии (Ciambella Soffice alle albricocche)

10/07/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф67169343931
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо756
  • Преглеждания за месеца755
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.
Кейкова форма с ринг, ребрована само по дъното с комин в средата - около 24 см, много добре намаслена и леко покрита с брашно.

Кайсиите се почистват и нарязват на четвъртини.

Бадемите се поставят в касерола с вряща вода, покриват се с капак и след 15 мин се обелват от люспата, подсушават се и нарязват на дребно.

Яйцата се разбиват със захарта с миксер за около 3-4 мин да побелят.

Добавя се олиото или зехтин на струйка и се разбива на слаба степен, докато се приеме, прибавя се и ванилията. Разбърква се за 30-40 секунди.

Брашното се разбърква с бакпулвера и се прибавя на три порции, като се разбива на слаба степен на миксера, докато се приеме и стане хубава пухкава смес.

Прибавят се нарязаните на ситно обелени бадеми, също и кайсиите на големи четвъртини. Разбърква се с шпатула.

Сместа се изсипва във формата, заглажда се.

Пече се на 180 градуса за около 35-45 мин или до суха клечка.

Оставя се във формата за около 15 мин и след това се освобождава рингът.

Сладкишът се обръща в сервизна чиния.

Намазва се със сладко от кайсии, като плодовете от сладкото само се намачкват с вилица, не се пасират, нека да се усещат цели парченца, от всичките му страни.

Източник: Rita Chefподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар