Конфитюр от червени чушки

10/07/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф67169343931
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • плътни чушки - 500 г червени /4 големи/
  • кафява захар - 250 г
  • винен оцет - 120 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • розмарин - 5 - 7 см клонче
  • люти чушки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семките, отстранява се и вътрешната им ципа.
Нарязват се на ивици около 1 см, а след това на кубчета.

Поставят се в дълбока тенджера и се прибавя захарта, солта, оцета, дафиновият лист и розмарин.

Поставя се на по-силен котлон и след като заври, температурата се намалява и се оставя да къкри за около 30 мин. Разбърква се периодично.

Сваля се от котлона и се отстранява дафиновият лист и розмаринът. Прибавя се черният пипер. Разбърква се.

Насипва се в сухи бурканчета, които се обръщат да вакуумират.

При този прекрасен ароматен конфитюр чушките стават дъвчащи, карамелизирали са се. Поднася се добавка към меса, сирена и патешки дроб.

Източник: ЛАБРЕКС

По желание може да се добави 1 по-силно люта чушка, както прибавих аз, 1 цяла червена чили чушка и се получи прекрасен сладко-лютиво-пикантен вкус.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар