Хрупкави оризови хлебчета с млечен сос

10/07/2018
Ася Заевска
отАся ЗаевскаПомощник Готвач15019444
"Хрупкави, ароматни и без брашно - опитайте тези невероятни оризови хлебчета и да не забравите за соса "
Готвене40 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасираме доматите (трябва да станат като сос) и ги прехвърляме в купа. Към тях добавяме зехтина, яйцето, чесъна и подправките. Разбъркваме добре. Прибавяме оризовия грис и отново разбъркваме с лъжица.

След това добавяме сварените картофи и намачкваме леко с преса, а после продължаваме да мачкаме сместа с ръце за поне 5 мин.

Забележка: Сместа трябва да прилича на лепкаво тесто.

След това намазваме обилно голяма правоъгълна тава със зехтин. С помощта на лъжица (аз използвам тази за сладолед) загребваме от сместа и я поставяме в тавата. Добре е да потапяте лъжицата в зехтин преди всяко загребване.

Когато сместа приключи (при мен излизат 20 хлебчета) покриваме тавата с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 мин.

След това махаме фолиото и печем за още толкова.

Поднасяме със сос, приготвен от изброените продукти.

Хлебчетата стават много хрупкави и ароматни.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар