Сладкиш с Мента и Полента

10/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6604672853
Приготвяне12 мин.
Готвене20 мин.
Общо32 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо140
  • Преглеждания за месеца139
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната да загрява до 180 градуса.

Подгответе си правоъгълна формичка за кекс от стандартните и я намаслете и набрашнете леко. На дъното подредете в симетричен ред ментовите листа (заделете 1-2 от тях).

В купа пресейте брашното и го смесете хубаво с полентата, смлените бадеми, солта и бакпулвера.

В отделен съд разбийте маслото със захарта на гладко кремче и добавяйте последователно яйцето, прясното мляко и зехтина.

Съединете двете смеси, като слагате на части сухата към мократа, и разбърквайте с плавни движения на шпатула до постигане на хомогенност.

Сипете върху ментата или разпределете с помощта на лъжица и пъхнете във фурната на средна скара.

Печете 20 минути или до суха клечка и след изключване на фурната оставете за 4-5 минутки сладкиша вътре на открехната вратичка.

Извън фурната изчакайте още 5-6 минути и отделете от формата много внимателно, защото е силно чуплив. За улеснение минете по ръбовете на съда с влажен нож.

Смесете пудрата захар със лимоновия сок и накълцаните заделени ментови листа. С тази смес намажете сладкиша.

Може да поднесете леко топъл или изстинал. Топящ се в устата, крехък и изненадващо вкусен!

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар