Пилешка супа с булгур

12/07/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74923023962
"На котлона къкри пилешка супичка с булгур и се обзалагаме, че нямате търпение да я опитате "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 019
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г
  • булгур - 150 г
  • сушени гъби - 10 г (челядинки)
  • масло - 50 г
  • люти чушки - 1 бр., сушена
  • черен пипер - 1 к.л. на зърна
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • магданоз - 1/4 връзка
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво под течаща вода пилешките бутчета и ги залейте в тенджера със студена вода, колкото да ги покрие. Добавете зърната черен пипер и цялата суха люта чушка.

Сварете пилешките бутчета и ги обезкостете.

Изсипете в чаша сушените челядинки и ги залейте с вряла вода. Похлупете чашата и ги оставете за половин час да поомекнат.

Наситнете лука и чесъна и ги запържете в маслото в дълбока тенджера.

Добавете и изцедените от водата гъби челядинки и ги запържете. След това налейте прецедения пилешки бульон и добавете обезкостеното месо от бутчетата.

Изсипете булгура в супата. Оставете супата да къкри на намален котлон, докато булгурът се свари. Накрая добавете наситнения магданоз.

Сервирайте супата гарнирана с резен лимон и люто чушле за цвят и разкош.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар